![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() Írjon nekünk! |
![]() |
![]() |
![]()
|
![]() |
![]() Az iskola biztosítani tudja a szőlész-borász szakma teljes körű, minden munkafolyamatot felölelő gyakorlati oktatását. A szakmai gyakorlatok teljesítését az iskola saját tulajdonú berendezései, gépei teszik lehetővé. A legkorszerűbb gépek, berendezések állnak rendelkezésre, melyek megfelelnek az európai szabványoknak is. Emellett a tanulóknak lehetőségük van ún. külső gyakorlatokon való részvételre is a villányi pincészetekben. A gyakorlati foglalkozások aránya szakképző évfolyamon 60%.
Célunk olyan szőlész-borász szakemberek képzése, akik a borászati üzemekben, családi vállalkozásokban, kisebb üzemekben az ott alkalmazott gépekkel és berendezésekkel a technológia által megkövetelt beavatkozásokat el tudják végezni, és a bor kezelését önállóan ellátni. ![]() A képzés ismeretanyaga vázlatosan:
- a magyar bortermelés jelentősége, helyünk a világ és Európa bortermelésében
- a borszőlő-termesztés területi elhelyezkedése
- a szőlő készítéséhez felhasznált termesztési alapismeretek
- a szőlő szüretelése és feldolgozása
- a must összetétele, előkészítése az erjesztésre, az erjesztés során bekövetkező
változások
![]() harmóniájának kialakítása
- a borászati üzemek felépítése, telepítése
- borbetegségek, borhibák okozta elváltozások
- fehérszőlő feldolgozása (bogyózás-zúzás), kékszőlő
feldolgozása
- borok érlelése, szénsavas borok készítése
![]() - borászati melléktermékek hasznosítása
- borok érzékszervi értékelése
- az élelmiszertörvény és a bortörvény megismerése.
A képzési idő 3 év, a belépés feltétele 8. osztály Tájékoztató a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjról
|
![]() |
![]() |
ÉBO Kft. |